logo

077-9978050

איך להשתמש ב-AI לייעל את העבודה שלכם

בינה מלאכותית (AI – Artificial Intelligence) היא הדמיה של תהליכי בינה אנושית על ידי מכונות ומערכות מחשב. הבינה המלאכותית נמצאת כיום בתהליך התקדמות רציני ונראה שאנחנו פוגשים אותה הרבה בחיי היום יום שלנו, במיוחד בתעשיית הדיגיטל והפרסום אונליין. כיום, בינה מלאכותית מיושמת בהמון אספקטים בחיים שלנו, כולל: חינוך ילדים, פרודוקטיביות במקום העבודה, יצירה יש מאין ועוד. במאמר הזה אנחנו נעבור על 2 תחומים מרכזיים בתעשיית הדיגיטל שהשימוש ב-AI מסייע לנו לייעל את העבודה בתחומים הללו. אני מדבר על יצירת תוכן של טקסט ושל תמונות באמצעות מערכות AI.

איך עובד השימוש במערכות AI?

באופן כללי, מערכות בינה מלאכותית פועלות על ידי הכנסת כמויות גדולות של נתונים מתויגים שבעצם מאמנים את המכונה, הנתונים הללו הופכים עוברים ניתוח ומקוטלגים כדפוסים מסוימים על מנת ליצור תחזיות לגבי מצבים שונים בעתיד. למשל – מערכות AI לייצור תוכן קולטות קלט שהוזן על ידי גורם אנושי (מילות מפתח, טון דיבור, כותרת, רעיון וכו') ומוציאות פלט שנשמע כאילו נכתב על ידי אדם אמיתי בהתאם למידע שהוזן ובהתאם למידע שקיים במערכת שממנו ניתן "לשלוף" את התוצאות.

איך לייעל את העבודה שלכם באמצעות AI?

1. כתיבת תוכן עם AI

יצירת תוכן באמצעות בינה מלאכותית אומרת שהמערכת בעצם כותבת עבורכם את התוכן. מערכות AI יכולות לכתוב תיאורים למוצרים, פסקאות, כותרות, רעיונות לתוכן, קופירייטינג, פוסטים לרשתות החברתיות, מאמרים מלאים ועוד. יש מספר מערכות AI מעולות לכתיבת תוכן – חלקן מערכות מורחבות שבתוכן יש סוגים רבים של אפשרויות תוכן ליצירת וחלקן יהיו מדויקות ויתנו מענה לסוג תוכן ספציפי כמו קופי או כתיבת מייל. לפניכם המערכות הטובות ביותר לכתיבת תוכן עם AI:

● Jasper

Jasper הוא כלי ליצירת תוכן באמצעות בינה מלאכותית שבו ניתן ליצור כמות גדולה של תוכן עם מספר הנחיות ובכמה לחיצות. לג'ספר יש חבילת תבניות שבעזרתן ניתן ליצור תוכן מכל סוג שהוא – כותרות, מיילים, תיאורי מוצרים, פוסטים בבלוג, תסריטים לסרטונים ועוד המון אפשרויות. בנוסף, בג'ספר ניתן ליצור גם תוכן בעברית אבל התוכן (ובמיוחד מאמרים שלמים) לא יוצאים ברמה אופטימלית. לג'ספר יש חמישה ימי ניסיון שאחריהם תצטרכו לרכוש חבילה בעלות חודשית למערכת המגיעה בהתאם למספר המילים שאתם רוצים ליצור איתה. המחיר ההתחלתי הוא 59$ לחודש איתם ניתן ליצור כ-50 אלף מילה.

● Chat GPT

Chat GPT זו תוכנה מבוססת AI של Open AI פופולרית שאנשים משתמשים בה ליצירת דיאלוגים. לצא'ט בוט יש מודל מבוסס שפה שמכוון לאינטראקציה עם הגולשים באופן אנושי. למעשה מדובר בצ'אטבוט שמדמה בעיקר שירות לקוחות והמשתמשים במערכת זו משתמשים בו עבור מגוון אפשרויות ושימושים – כתיבת מאמרים, תכנון טיולים, ניסוח טקסטים, מענה לשאלות ועוד. הסיבה שצ'אט GPT צבר הייפ עצום ברחבי האינטרנט וכבר הגדירו את הכלי כ"מחליף של גוגל" וגם כ"כלי ה-AI הטוב ביותר ליצירת תוכן" הוא מכיוון שבשונה ממערכות AI אחרות בהם אתם צריכים לבחור תבנית מסוימת של סוג התוכן שאתם רוצים ליצור, בצ'אט GPT אתם פשוט מתכתבים עם המערכת מה שהופך את חווית המשתמש למאוד קלה לשימוש. נכון לכתיבת מילים אלו, Chat GPT עדיין חינמי ואפשר להשתמש בו לאחר שמתחברים עם דרך גוגל או הרשמה רגילה. למרות שהכלי מייצר תוכן ברמה גבוהה, השימוש בו בעברית עדיין קצת גבולי.

2. יצירה של מדיה עם AI

יצירת מדיה ואפילו אמנות על ידי בינה מלאכותית זה משהו שראינו צומח במהרה בחודשים האחרונים. האינטרנט עמוס באנשים המנסים ליצור תמונות מרהיבות באמצעות הוראות לתוכנות AI שמייצרות תמונות בהתאם להוראות שאתם מזינים עבורם. יש מספר רב של תוכנות שבעזרתם ניתן ליצור מדיה איכותית – כולל לוגואים, תמונות 3D, תמונות אנימציה ועוד מגוון סוגים שונים של מדיה, אותם ניתן לשלב ברשתות החברתיות שלכם, באתרים שלכם ובכל מקום בנוכחות הדיגיטלית של העסק שלכם. אמנם התוכנות הללו השתכללו מאוד, אך גם להן יש מעט חסרונות והן עדיין לא משולמות. לפניכם 2 המערכות הטובות ביותר ליצירה של מדיה עם AI.

הערה חשובה: לכל התוכנות AI לייצור תמונות יש בעיה עם טקסט של היפוך אותיות ויצירת טקסט לא קריא ולא ברור.

● Midjourney

Midjourney היא מערכת של בינה מלאכותית שבה מכניסים טקסט כקלט ומקבלים בפלט תמונה חזותית על סמך ההנחיות שהזנתם בטקסט. לכלי של מידג'רני יש נטייה לייצר מדיה יותר אומונותית מאשר כלי AI אחרים שמתמחים בייצור מדיה ושמה דגש על ההוראות שהיא מקבלת בטקסט בכל מה שקשור לשימוש אומנות באור וצל, פרטים חדים, קומפוזיציה, סימטריה ופרספקטיבה של מי שהזין את הטקסט. כדי להתחבר למידג'רני צריך להתחבר דרך דיסקורד. במסלול החינמי אתם תיצרו מדיה ב-Midjourney בצורה איטית וזמן ההכנה לתמונות עלול להיות ארוך בשונה מהחבילות בתשלום שמאפשרות לכם בנק שעות של "יצירה מהירה". כדי ליצור מדיה במידג'רני אתם צריכים להזין באחד הצ'אטים במערכת פרומט (הוראה במידג'רני) שנקרא imagine, בו בעצם מכניסים את ההוראות לעיצוב. לאחר מכן תקבלו 4 גרסאות שונות לתמונות – בכל אחת מהם תוכלו להרחיב על ידי לחיצה על V (Vרחבה ל-4 גרסאות של הגרסה שבחרתם ובלחיצה על U תוכלו לעשות upscale ובעצם לקבל גרסה מלאה של התמונה להורדה ולשימוש.

● DALL-E

DALL-E הוא מודל AI שנוצר גם הוא על ידי Open AI (החברה שייצרה את Chat GPT) על מנת להפיק תמונות מהוראות טקסט ממוקדות. המערכת יכולה ליצור תמונות חזותיות מפירוק של הטקסט שהזנתם והרכבה שלו כמדיה. DALL-E מבין את השפה באמצעות תיאורים טקסטואליים ומתוך מידע שנמצא בתוך מערכת למידת המכונה שלו שמסופק על ידי המידע הקיים האינטרנט ועל ידי עבודות של משתמשים במערכת.  כדי ליצור מדיה ב-DALL-E אתם מזינים את את ההוראות ליצירת תמונה וגם פה תקבלו 4 גרסאות אותם תוכלו לשמור, ליצור וריאציות נוספות, לערוך ולשתף.

לסיכום

שימוש במערכות AI לייעול העבודה שלכם זה לא משהו שעתיד לקרות בחברות השיווק והפרסום, זה כבר קורה. באמצעות תוכנות מתקדמות המבוססות בינה מלאכותית ניתר ליצור תכנים של טקסט ותמונות יש מאין, רק באמצעות הזנה של טקסט המשמש כקלט במכונה ולאחר מכן המכונה מתרגמת את הטקסט שהזנתם ויוצרת עבורכם את הפלט הרצוי בטקסט או בתמונה. עברנו במאמר על ארבעת הכלים המתקדמים ביותר לייצור תוכן באמצעות AI כדי לייעל את העבודה שלכם. שימו לב שכעת התכנים של Open AI הם בחינם, אך בעתיד הקרוב הגישה אליהם תתאפשר רק לאחר רכישת חשבון חודשי בתשלום.

על הכותב

דביר נעמן, בן 27, בוגר קורס שיווק דיגיטלי במכללת HackerU. בעל ניסיון בבניית אתרי וורדפרס, קידום ממומן בפלטפורמות גוגל, פייסבוק, יוטיוב וטיקטוק. מתמחה במשרד פיאלקוב דיגיטל בקידום אורגני (SEO). בעל ניסיון עשיר באיקומרס ובדרופשיפינג והבעלים של מרצ'נט סנטר – אתר המרכז מידע על מערכות איקומרס ומערכות שיווק מתקדמות כדי להגדיל המרות בעסק בדגש על מכירות בחנות איקומרס.

דביר נעמן

פוסטים נוספים:

פיאלקוב דיגיטל נותנת לכם עשרות אחוזי הנחה על כלים ומערכות חובה לשיווק דיגיטלי איכותי

נרשמים לניוזלטר של פיאלקוב דיגיטל ומקבלים ישירות למייל הנחות ומבצעים עבור כלים לשיווק דיגיטלי ואיקומרס, סדנאות מתקדמות בתחום הפרסום, קישורים לקידום אורגני ועוד!

להרשמה לניוזלטר:

spin-to-win
galgla