logo

077-9978050

10 כישורים שיהפכו אתכם לפרילנסרים עם הכנסה חודשית גבוהה

ישנה מגמה בשנים האחרונות של נטישת העבודות המסורתיות והמוכרות בחנויות מכר, מפעלים ושאר עבודות היום יום ויש נהירה אל עבר הרצון של אנשים להפוך לעצמאיים. עבודה כפרילנסר יכולה להכניס את השקלים הראשונים בעסק העצמאי שלכם וגם לפתוח לכם דלת לקריירה שבה אתם קובעים את שעות העבודה של עצמכם, אתם קובעים את המחיר שאתם גובים לשעה או לפרויקט ואתם מחליטים כמה זמן בעצם אתם רוצים לעבוד. כדי להצליח כפרילנסר, אתם צריכים לרכוש מיומנות מבוקשת שאתם מעוניינים בה. לאחר מכן, תצטרכו להשקיע זמן בשיפור הכישורים שלכם וללמוד את התחום שבחרתם כמה שיותר. במאמר הזה נעבור על 10 כישורים שתוכלו לרכוש ובהמשך לעבוד בכישורים אלו כפרילנסרים עם הכנסה חודשית מכובדת מאוד. אך לפני שנעבור לרשימת הכישורים, חשוב שתבינו איך בעצם חישבנו את התעריף השעתי שתראו במאמר הזה.

איך חישבנו את השכר השעתי עבור כל אחד מהמקצועות במאמר?

את ההתמצאות בשוק הפרילנסרים המקומי בישראל אנחנו מכירים היטב מניסיון העבודה שלנו וגם ממחקר שעשינו על עבודות פרילנס בתחומי הדיגיטל בשוק הישראלי. לצד השוק הישראלי, תוכלו להציע שירותי פרילנס גם בשוק העולמי באתרים כמו Fiverr ו-Upwork – אתרים שבעבר היו מיועדים בעיקר לרכישה שלי שירותים בעלות נמוכה מאוד וכיום נחשבים למקור איכותי למציאת פרילנסרים באיכות גבוהה ובטווח מחירים מגוון. חשוב לציין שהתעריפים שתראו במאמר הזה הם ממחקר שעשינו בעצמנו, הם אומדן לתעריף בשוק והם לא בהכרח המחירים היחידים שתפגשו כשתחפשו פרילנסרים לעסק או שתרצו לעבוד כפרילנסרים.

טופ 10 כישורי הפרילנס המבוקשים ביותר

לפני שתחליטו איזו מיומנות אתם רוצים לרכוש שתשמש אתכם בעתיד בעסק הפרטי שלכם ותוכלו לספק שירותי פרילנס לחברות ועסקים, עברו על הרשימה שלפניכם המכילה 10 כישורי פרילנס שמאוד מבוקשים בישראל. המתקצעות באחד או יותר כישורים מהרשימה הזו תעזור לכם לעלות רמה בקריירה העצמאית שבחרתם.

1. פיתוח אפליקציות

שכר שעתי ממוצע: 200-1500 ש"ח.

זה כבר שנים ארוכות שהעולם מתקדם בצעדי ענק לכיוון המכשיר הקטן. המובייל נמצא בתנופה שלא נעצרת, אנשים מבלים יותר בנייד בפער משמעותי ביחס לשאר המכשירים והביקוש למפתחי אפליקציות עולה גם הוא. חברות ועסקים מחפשים פרילנסרים שעוסקים בפיתוח אפליקציות, עיצוב ואפיון ובדיקת אפליקציות לנייד. כדי לעבוד במקצוע נחשק כזה תזדקקו לידע ספציפי בפיתוח קוד. באפליקציות ל-IOS משתמשים בשפת הקוד Swift ואילו באפליקציות לאנדרואיד משתמשים בשפות התכנות ב-Java או C++. אתם יכולים להתחיל מללמוד שפה אחת, מה שכבר יעזור לכם להשתלב בצוותי פיתוח של חברות גדולות או לקבל עבודות פרילנס קטנות עבור עסקים שרוצים ליצור אפליקציות פחות מסובכות. השכר השעתי הממוצע בשוק בישראל הוא בין 200 ש"ח ל-1500 ש"ח לשעה בשוק העצמאים ועשרות אלפי שקלים שכר חודשי בשוק השכירים.

פיתוח אפליקציות

2. כתיבה שיווקית

שכר שעתי ממוצע: 50-350 ש"ח.

כמעט כל העסקים והאתרים באינטרנט צריכים תוכן כדי לקדם את המותג ולרובם לא יהיה כותב תוכן או קופירייטר In House. מכיוון שתוכן הוא צורך משתמש לעסקים, המשרה של כתיבת תכנים שיווקים היא הזדמנות מעולה עבור פרילנסרים המחפשים לעבוד עם משימות קבועות. אנשים שעוסקים במקצוע אחר ויש להם יכולות כתיב יכולים לכתוב בנושא העיסוק המרכזי שלהם עבור עסקים ולהכניס משכורת נוספת כעצמאים. מה שהופך עבודה זו למעט רוויה בשוק זו העובדה שלא צריך הסמכה מסוימת כדי להפוך לכותב תוכן או קופירייטר. מספיק שיש לכם ידע רב בתחום מסוים ויכולות כתיבה כדי להתחיל.

קידום אורגני מקצועי

3. עיצוב גרפי

שכר שעתי ממוצע: 100-1000 ש"ח.

עיצוב גרפי הוא תחום עצום שמכיל בתוכו מספר תתי תחומים שבהם יש ביקוש עצום בכל מה שקשור לגיוס פרילנסרים. בין התחומים ניתן למצוא: עיצוב אתרים, UX (חווית משתמש), UI (ממשק משתמש), עיצוב מדיה לרשתות החברתיות ועוד, מה שאומר שכפרילנסרים בתחום העיצוב תוכלו לתת מענה לקהל גדול יותר והעבודה שלכם תהיה מגוונת. כדי להיות מעצב גרפי עצמאי אתם תצטרכו להכין תיק עבודות איכותי שיציג את הכישורים ואת יכולות העיצוב שלכם. בנוסף למגוון העבודות, גם שוק תוכנות העיצוב גדל מהר ולצד התוכנות המוכרות של Adobe, מצטרפות תוכנות נוספות כמו קאנבה, MidJourney המשלבת AI ועוד. השכר השעתי מתפרס לטווח רחב מכיוון שעקב ריבוי המעצבים בשוק חלה ירידת מחירים בשכר השעתי של הפרילנסרים אך ישנם מעצבים רבים בשוק הישראלי שלא מתפשרים על המחיר השעתי שלהם על אף שהשוק רווי.

טיפים לעיצוב פוסטים לאינסטגרם

4. עריכת סרטונים

שכר שעתי ממוצע: 50-250 ש"ח.

ככל שיותר עסקים בוחרים לייצר תוכן וידאו לצד טקסטים ותמונות, כך גם גודל הביקוש לעורכי וידאו שיעזרו להם במהלך ייצור הסרטון ועריכתו. עורכי סרטונים לוקחים את הצילומים וחותכים, מסדרים ומעצבים אותם בצורה שהלקוח רוצה. עורכי וידאו בדרך כלל בתוכנה ספציפית לעריכת הסרטונים או שישתמשו בכמה תוכנות שונות לפי צרכי הלקוח. למרות שלתחום הזה יש ביקוש רב בשוק הפרילנסרים הישראלי, השכר השעתי לעצמאים בתחום יורד בקצב מהיר מכיוון שחל שיפור בתוכנות של יצירת ועריכת סרטונים, מה שגורם להרבה עסקים לייצר ולערוך בעצמם את הסרטונים שלהם.

מודעות דיספליי

שכר שעתי ממוצע: 150-450 ש"ח.

קידום אתרים אורגני זו מיומנות של שיווק דיגיטלי שעוסקת בקידום האתר בצורה טבעית ברשת החיפוש של גוגל. מכיוון שעלויות המדיה בגוגל וברשתות החברתיות עולות משנה לשנה, חל צורך מוגבר בשוק באנשי SEO שיודעים לקדם אתרים באיכות טובה ולהוביל אתרים של עסקים וחברות אל המקומות הראשונים בגוגל. מקדם אתרים טוב צריך להכיר את התחום בצורה טובה, להתעדכן במגמות קידום אתרים ובעדכונים של גוגל, לשלוט בהיבטים הטכניים והאנליטים של קידום אתרים, לעבוד עם כלים המסייעים לעבודת SEO ולספק דוחות SEO מפורטים עבור הלקוחות. השכר השעתי בשוק הישראלי למקדם אתרים אורגני בתנופה עצומה בשנים האחרונות והוא צפוי לעלות. חשוב לציין שהרבה פרילנסרים בתחום יעדיפו לחייב לקוח במתכונת של ריטיינר חודשי ולאו דווקא בשכר שעתי.

קידום אורגני SEO

שכר שעתי ממוצע: 60-200 ש"ח.

להמון עסקים וחברות אין את הזמן או את הידע לנהל את עמודי הסושיאל של החברה בצורה טובה ואיכותית. כאן נכנסים לתמונה פרילנסרים שתפקידם הוא לנהל את חשבונות הסושיאל. ניהול חשבונות סושיאל זה תפקיד שיכול להתבטא בניהול הפעילות האורגנית ברשתות החברתיות השונות, כולל מענה לעוקבים במטרה להגדיל את מעורבות הגולשים ולגרום להם להפוך להיות לקוחות. במקומות מסוימים תפקיד זה יכלול בתוכו גם ניהול הקמפיינים ברשתות החברתיות (כבר גולשים לעולם ה-PPC), אך זה לא נפוץ כל כך שאיש הסושיאל בחברה יהיה אחראי גם על קמפיינים. כדי להצליח כפרילנסרים בתחום הזה, תצטרכו להכיר את הרשתות החברתיות השונות ואת האלגוריתם שלהם.

ניהול סושיאל מדיה

7. פיתוח שופיפיי

שכר שעתי ממוצע: 250-350 ש"ח.

בשנים האחרונות שופיפיי הפכה לאחת מפלטפורמות האיקומרס המובילות בעולם וההתקדמות שלה בפלטפורמת לבניית חנויות מסחר קפצה מדרגה, מה שגורם לביקוש עצום עבור בוני חנויות שופיפיי ומפתחים של הפלטפורמה. מלבד שכר עבור בנייה ופיתוח של חנויות מתקדמות, כפרילנסרים אתם יכולים לגבות שכר גם עבור ניהול החנות עבור הלקוח וגם לשלב אפיליאציה למערכת עצמה ובעצם לקבל אחוזים ממה שהלקוח שלכם משלם לשופיפיי בנוסף לשכר שלכם. טווח המחירים לשכר השעתי למפתחי שופיפיי הוא גבוה עקב הביקוש הרב שיש בנושא והיעדר מפתחי שופיפיי רבים בישראל.

שופיפיי

8. פיתוח קריפטו ובלוקצ'יין

שכר שעתי ממוצע: 450-1500 ש"ח.

בלוקצ'יין (Blockchain) היא שפת תכנות המנהלת ומחזיקה מידע על עסקאות של מטבעות קריפטוגרפיים. למרות הנפילה הגדולה של שווים של מטבעות הקריפטו בשנים האחרונות, המטבעות נשארו יציבים והמסחר במטבעות עולה באחוזים עצומים משנה לשנה. אמנם מדובר בתחום די חדש, אבל בלוקצ'יין כרגע זו טכניקת ניהול העסקאות של המטבעות הקריפטוגרפיים הטובה ביותר, מה שהופך את המפתחים של קריפטו ובלוקצ'יין למבוקשים מאוד. למטבעות קריפטוגרפיים יש אבטחה מירבית לעסקאות מה שגורם לשילוב של הטכנולוגיה הזאת עם תעשיות נוספות כמו פיננסים, משפט ועוד תחומים רבים. לכן, יש ביקוש רב למפתח קריפטו ובלוקצ'יין והשכר גבוה בהתאם.

פיתוח קריפטו ובלוקצ'יין

9. ניתוח נתונים

שכר שעתי ממוצע: 80-200 ש"ח.

ניתוח נתונים הוא עוד תחום שצומח במהירות בשנים האחרונות, מה שיוצר ביקוש עצום לעובדים מהתחום הזה עם היכולת לנתח דאטה ולהסיק ממנה מסקנות רלוונטיות שיעזור לצמיחה של החברה או העסק. מנתחי נתונים אוספים, מארגנים ומפרשים נתונים על מנת לבנות דוחות אינפורמטיבים לעסק המציגים מגמות ודפוסים שעסקים צריכים להכיר באסטרטגיית הצמיחה שלהם. הסיבה שהשכר השעתי לפרילנסרים בתחום זה נמוך יחסית הוא מכיוון שתחום זה בדרך כלל נכלל בתחום נוסף (כמו בניית קמפיינים) ורק בחברות גדולות תפקיד זה מוקצה לאדם שמתעסק רק בזה ולא כחלק מתפקיד נוסף.

פילטר לפי מקור מידע ב-Data Studio

10. הנהלת חשבונות

שכר שעתי ממוצע: 40-100 ש"ח.

אנשים רבים לא יודעים כיצד להגיש את החזרי המס שלהם ולנהל את החשבונות של העסק בצורה הטובה ביותר ולכן תחום נוסף שעשה צמיחה משמעותית בשנים האחרונות עקב ריבוי העסקים, הוא התחום של הנהלת חשבונות. יש ביקוש גבוה לרואי חשבון ולמנהלי חשבונות עצמאיים. בעלים של עסקים קטנים שוכרים לעיתים קרובות פרילנסרים כדי להשלים דוחות מס, לנהל שכר, לשמור על רישומים פיננסיים ולבנות דוחות כספיים. השכר של פרילנסר בתחום הנהלת חשבונות הוא לא גבוה במיוחד אבל אם תגייסו לקוחות עבור ריטיינר חודשי זה ישתלם מאוד.

הנהלת חשבונות

לסיכום - מקצועות פרילנסרים מבוקשים

עברנו על כישורי הפרילנס המבוקשים בישראל בשנים האחרונות ומה שעתידים להיות מקצועות הפרילנס המבוקשים ביותר גם לשנים הקרובות. לצד כל מקצוע גם ציינו את השכר השעתי הממוצע בשוק הישראלי (הערכה בלבד), מה שיכול לעזור לכם לכוון את דרישות השכר שלכם בהתאם למקצוע בו אתם משמשים כפרילנסרים. חשוב מאוד לבחור תחום שבו אתם מצטיינים ואת התחום שמתאים לכם בצורה טבעית לפני שאתם מספקים שירותי פרילנס עבור חברות ועסקים. זכרו שהמפתח לקריירה עצמאית מוצלחת הוא לעולם לא להפסיק ללמוד – כשאתם משקיעים בלמידה שלכם, אתם משקיעים בקריירה שלכם.

על הכותב

דביר נעמן, בן 27, בוגר קורס שיווק דיגיטלי במכללת HackerU. בעל ניסיון בבניית אתרי וורדפרס, קידום ממומן בפלטפורמות גוגל, פייסבוק, יוטיוב וטיקטוק. מתמחה במשרד פיאלקוב דיגיטל בקידום אורגני (SEO). בעל ניסיון עשיר באיקומרס ובדרופשיפינג והבעלים של מרצ'נט סנטר – אתר המרכז מידע על מערכות איקומרס ומערכות שיווק מתקדמות כדי להגדיל המרות בעסק בדגש על מכירות בחנות איקומרס.

דביר נעמן

פוסטים נוספים:

פיאלקוב דיגיטל נותנת לכם עשרות אחוזי הנחה על כלים ומערכות חובה לשיווק דיגיטלי איכותי

נרשמים לניוזלטר של פיאלקוב דיגיטל ומקבלים ישירות למייל הנחות ומבצעים עבור כלים לשיווק דיגיטלי ואיקומרס, סדנאות מתקדמות בתחום הפרסום, קישורים לקידום אורגני ועוד!

להרשמה לניוזלטר:

spin-to-win
galgla